RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Comisia urmează să lanseze observatorul bioeconomic

14 februarie 2013

Comisia Europeană va înființa un observator pentru a inventaria progresele și pentru a măsura impactul dezvoltării bioeconomiei Uniunii Europene, a anunțat astăzi comisarul european pentru cercetare, inovare și știință, Máire Geoghegan-Quinn. Observatorul va colecta date pentru a urmări evoluția piețelor, pentru a inventaria politicile UE, naționale și regionale în materie de bioeconomie, capacitățile de cercetare și inovare, precum și magnitudinea investițiilor publice și private în domeniu. Observatorul va fi coordonat de Centrul Comun de Cercetare, serviciul științific intern al Comisiei.


Detalii

Eurobarometru: la 20 de ani de la crearea cetățeniei UE, europenii sunt, în general, conștienți de drepturile lor

19 februarie 2013

Potrivit unui nou sondaj Eurobarometru, publicat astăzi de Comisia Europeană, la 20 de ani de la crearea cetățeniei UE, europenii sunt, în general, conștienți de drepturile lor, dar nu știu întotdeauna ce anume presupun acestea. 81 % dintre respondenți știu că, pe lângă propria naționalitate, au statutul de cetățeni ai UE
Detalii

Comisia salută votul Parlamentului European în favoarea propunerii sale privind noua politică comună în domeniul pescuitului

07 februarie 2013

Comisia Europeană salută votul de astăzi al Parlamentului European cu privire la noua politică comună în domeniul pescuitului (PCP) propusă de Comisie. Cu acest vot, Parlamentul deschide calea către negocierile cu Consiliul în vederea încheierii unui acord privind noua politică.


Detalii

Combaterea spălării banilor: norme mai stricte

05 februarie 2013

Comisia a adoptat astăzi două propuneri de consolidare a normelor UE existente cu privire la combaterea spălării banilor și la transferurile de fonduri. Amenințările asociate spălării banilor și finanțării terorismului sunt într-o continuă evoluție, iar acest lucru impune actualizări periodice ale normelor în domeniu.


Detalii

Politica regională a UE: consolidarea încrederii în sânul comunităţilor divizate

29 ianuarie 2013

În urma primirii de către Uniunea Europeană a Premiului Nobel pentru pace, Comisia Europeană invită comunităţile divizate din UE şi nu numai să analizeze modalităţile şi situaţiile în care ar putea profita de experienţa dobândită prin programul PEACE, desfăşurat de UE în Irlanda de Nord şi în regiunea de frontieră a Irlandei.


Detalii

RegioStars 2013: Comisia premiază proiectele emblematice

31 ianuarie 2013

Proiectele inovatoare care vor contribui la crearea de locuri de muncă pentru viitor se vor afla în această seară în centrul atenţiei deoarece domnul Johannes Hahn, comisarul pentru politica regională, prezintă Premiile RegioStars 2013. Împreună cu președintele juriului, Luc Van den Brande, comisarul Hahn va decerna, în cadrul a cinci categorii, premii pentru proiecte din Portugalia, Regatul Unit, Polonia, Germania și Lituania care demonstrează bune practici în dezvoltarea regională.


Detalii

302 cercetători de înalt nivel au primit fonduri UE în valoare de 680 milioane EUR

23 ianuarie 2013

Consiliul European pentru Cercetare (CEC) acordă 680 milioane EUR pentru 302 lideri consacrați din domeniul cercetării din 24 de țări diferite din întreaga Europă, în cadrul celui mai recent concurs vizând prestigioasele sale granturi pentru cercetători confirmați cunoscute sub numele de „Advanced Grants”.
Detalii

UTIL: Detalii cu privire la noul permis european de conducere

20 ianuarie 2013

Începând cu 19 ianuarie 2013, toate noile permisele de conducere eliberate în UE se vor prezenta sub forma unui „card de credit” din plastic, având un format european standard și elemente de securitate mai bune. Noul permis european va înlocui treptat cele peste 100 de modele diferite din hârtie și plastic, utilizate în prezent de mai mult de 300 de milioane de șoferi în întreaga UE.
Detalii

S-a deschis Centrul european de combatere a criminalității informatice

15 ianuarie 2013

Începând cu 11 ianuarie, noul Centru european de combatere a criminalității informatice (EC3) își va începe activitatea pentru a contribui la protejarea cetățenilor și întreprinderilor europene față de criminalitatea informatică.
Detalii

Europa are nevoie de mai multi intreprinzatori

14 ianuarie 2013

Pentru a reveni la creștere economică și la niveluri scăzute ale șomajului, Europa are nevoie de mai mulți întreprinzători. Creând 4 milioane de noi locuri de muncă în fiecare an, întreprinderile nou înființate, și în special cele mici și mijlocii (IMM-urile), sunt principalele furnizoare de locuri de muncă noi din Europa. Ca urmare, dl Antonio Tajani, vicepreședinte al Comisiei Europene, a prezentat astăzi un plan de măsuri pentru sprijinirea întreprinzătorilor și modificarea radicală a culturii antreprenoriale în Europa.
Detalii