RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Irlanda, la cârma UE

01 ianuarie 2013

Stabilitatea economică, relansarea creşterii şi crearea de locuri de muncă sunt priorităţile Irlandei, ţară care preia de la Cipru preşedinţia UE.


Detalii

proiect pentru crearea unei conexiuni directe între transportul aerian şi cel feroviar, finantat de UE la Cluj-Napoca

08 ianuarie 2013

Uniunea Europeană va aloca 1 milion de euro din fondurile Programului TEN‑T mai multor studii pentru crearea unei platforme de transport intermodal pe aeroportul internațional din Cluj-Napoca, România.

Detalii

Comisia Europeană lansează Anul european al cetățenilor (2013)

01 ianuarie 2013

Cu ocazia trecerii în anul 2013, Comisia Europeană lansează Anul european al cetățenilor, un an care vă este dedicat dumneavoastră și drepturilor dumneavoastră. Acest An european coincide cu un moment de răscruce al procesului de integrare europeană; în 2013 se împlinesc 20 de ani de la introducerea, în 1993, prin Tratatul de la Maastricht, a cetățeniei europene și mai rămâne un an până la desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European.


Detalii

Marsilia și Košice: Capitalele Europene ale Culturii în 2013

01 ianuarie 2013

Marsilia (Franța) și Košice (Slovacia) sunt Capitalele Europene ale Culturii pentru 2013. Programele culturale vor începe în mod oficial la 12 ianuarie în Marsilia și la 19 ianuarie în Košice.


Detalii

Comisia autorizează Spania să prelungească restricțiile temporare impuse lucrătorilor români

21 decembrie 2012

Comisia Europeană a aprobat o cerere transmisă de autoritățile spaniole la 13 decembrie 2012 privind prelungirea restricționării temporare a accesului lucrătorilor români la piața forței de muncă din Spania până la 31 decembrie 2013.
Detalii

Noile norme de mediu privind combustibilii marini, în vigoare din 17 decembrie

17 decembrie 2012

Noile norme de mediu privind combustibilii marini, care intră în vigoare astăzi, vor reduce în mod substanțial poluarea aerului și impactul acesteia asupra sănătății umane. Poluanții atmosferici proveniți din transportul maritim sunt transportați pe distanțe lungi și, prin urmare, contribuie din ce în ce mai mult la apariția problemelor privind calitatea aerului în multe orașe europene.
Detalii

Herman Van Rompuy si José Manuel Durão Barroso, speech cu ocazia decernarii premiului Nobel pentru pace

10 decembrie 2012

Războiul este la fel de vechi ca Europa. Continentul nostru poartă rănile lăsate de lănci și săbii, de tunuri și arme, de tranșee și tancuri. Cu toate acestea, după ce două războaie catastrofale ne-au răvășit continentul și întreaga lume, o pace durabilă s-a așternut peste Europa.
Detalii

Mediu: Comisia trasează calea către prosperitate europeană, în limitele ecologice ale planetei

30 noiembrie 2012

Comisia Europeană a prezentat in 29 noiembrie 2012 o propunere de program de acțiune pentru mediu (PAM), destinat să orienteze politica de mediu a UE până în 2020.
Detalii

E oficial: 2013 este „Anul european al cetățenilor”

23 noiembrie 2012

2013 a fost desemnat în mod oficial ca „Anul european al cetățenilor”. La 20 de ani de la introducerea cetățeniei UE, anul 2013 se va concentra atât pe ceea ce s-a realizat deja pentru cetățeni, cât și pe oferirea unui răspuns la așteptările acestora în ceea ce privește viitorul.
Detalii

Laureaţii Galei Multiplicatorilor de Valori Europene 2012 au fost omagiaţi

28 noiembrie 2012

Laureaţii Galei Multiplicatorilor de Valori Europene, ediţia a IV-a, 2012 au fost omagiaţi ieri seara la Cluj, pentru proiectele lor – cele mai bune din Transilvania de Nord!
Detalii