RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Dacian Ciolos: Compensatia acordata agricultorilor variaza intre 41.9% si 67.7% din pretul mediu european la castraveti, rosii si salata

08 iunie 2011

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş a răspuns întrebărilor ziariştilor români înaintea Consiliului extraordinar al miniştrilor agriculturii din UE, de la Luxemburg, care are ca temă criza din sectorul legumicol european.
Detalii

Peste 200.000 de bursieri Erasmus anul trecut

08 iunie 2011

Peste 213 000 de studenți au primit burse „Erasmus” pentru a studia sau pentru a se forma în străinătate în anul universitar 2009 2010, ceea ce reprezintă un nou record și o creștere de 7,4 % față de cifra din anul precedent.
Detalii

Obtinerea de rezultate in materie de crestere si locuri de munca: Comisia prezinta recomandarile specifice fiecarei tari pentru 2011

08 iunie 2011

Comisia a adoptat 27 de seturi de recomandări specifice fiecărei țări – la care se adaugă un set pentru zona euro pe ansamblu – pentru a sprijini statele membre să definească politicile lor economice și sociale în vederea obținerii de rezultate în materie de creștere, locuri de muncă și finanțe publice.
Detalii

Comisia ia masuri mai ferme pentru combaterea coruptiei

08 iunie 2011

Comisia a propus un set de măsuri pentru combaterea cu mai multă fermitate a prejudiciilor grave cauzate de corupție în plan economic, social și politic în rândul societăților europene.
Detalii

Comisia se pronunta pentru promovarea interesului consumatorilor cu privire la incarcatoarele universale

07 iunie 2011

Consumatorii nu ar trebui să fie obligați să schimbe mai multe încărcătoare pentru dispozitivele lor electronice, consideră Comisia Europeană.
Detalii

Comisia Europeana saluta infiintarea Institutului European de Drept

07 iunie 2011

Institutul, o organizație non-profit independentă, va ajuta la îmbunătățirea coerenței juridice în Europa, oferind o consiliere practică responsabililor politici și autorităților.
Detalii

Comisia Europena cauta solutii de reducere a utilizarii pungilor de plastic

26 mai 2011

Comisia Europeana incearca sa adune cat mai multe opinii cu privire la modalitatile in care ar putea fi redusa folosirea pungilor de plastic ne-biodegradabile. Printre solutiile luate in discutie se numara taxarea suplimentara a acestora sau chiar interzicerea lor totala.
Detalii

Intreprinderile mici vor avea propriul ambasador in fiecare stat membru UE

25 mai 2011

Ambasadorii IMM-urilor vor sprijini micile intreprinderi sa se concentreze asupra principalei lor misiuni, aceea de a prospera si de a crea locuri de munca.
Detalii

Comisia stabileste un model pentru drepturile de proprietate intelectuala in scopul stimularii creativitatii si inovarii

25 mai 2011

Comisia Europeana a adoptat recent o strategie prin care se restructureaza cadrul de functionare a Drepturilor de Proprietate Intelectuala (DPI).
Detalii

A inceput Saptamana Verde, cel mai amplu eveniment dedicat mediului

25 mai 2011

Peste 3500 de reprezentanti din industrie, institutii europene, organizatii neguvernamentale sau comunitati stiintifice discuta in aceste zile despre cele mai bune solutii de utilizare durabila a resurselor planetei.
Detalii