RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Promovarea produselor agricole ale UE dincolo de hotarele Uniunii

07 decembrie 2009

Comisia Europeană a aprobat o serie de măsuri vizând informarea consumatorilor din ţări terţe cu privire la produsele agricole din Comunitate şi promovarea acestor produse pe pieţele respective.Dintre cele 20 de programe înaintate Comisiei de statele membre au fost acceptate jumătate.Cele 10 programe câştigătoare, prezentate de Franţa, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia şi România,sunt consacrate unor produse cu indicaţii geografice şi denumiri de origine protejate, unor vinuri, fructe, legume, băuturi spirtoase şi produse din carne, precum şi uleiului de măsline şi produselor ecologice.Contribuţia UE, care reprezintă jumătate din bugetul total al programelor, se ridică la 11,1 milioane EUR.

Detalii

Tratatul de la Lisabona a intrat in vigoare

02 decembrie 2009

Tratatul de la Lisabona a intrat în vigoare pe 1 decembrie 2009. Acest eveniment a fost marcat de o ceremonie care a avut loc în Lisabona, organizată în comun de către guvernul portughez, preşedinţia suedeză şi Comisia Europeană. Comisia Europeana si-a exprimat convingerea că noul tratat oferă noi avantaje semnificative pentru cetăţeni şi că acesta va soluţiona problema instituţională pentru viitorul apropiat. Acest lucru va permite Uniunii Europene să se concentreze deplin pe gestionarea unei ieşiri fără obstacole din criza economică şi financiară şi să avanseze strategia privind o creştere mai ecologică pentru anul 2020.

Detalii

A treia editie a Forumului Regional al Oportunitatilor Europene

10 noiembrie 2009

Singurul targ regional dedicat structurilor care implementeaza programele cu cofinantare europeana in Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord), a ajuns la cea de-a treia editie !

Detalii

Zidul Berlinului cade in centrul Clujului, in 9 noiembrie !

03 noiembrie 2009

Peste 140 de imagini foto originale, provenite din arhivele landului Berlin vor fi proiectate, luni, 9 noiembrie 2009 incepand cu ora 19, pe fatada Casei Matei din centrul Clujului.
Va invitam sa participati la acest eveniment care marcheaza 20 de ani de la Caderea Zidului Berlinului!
Detalii

Reprezentantul retelei romanesti Europe Direct, castigator al concursului "Be a Network Star"

23 octombrie 2009

Reprezentantul retelei romanesti Europe Direct, Centrul Europe Direct Craiova a castigat marele premiu al concursului "Be a Network Star" organizat de Directoratul General Comunicare DG COMM din cadrul Comisiei Europene.


Detalii

O strategie proprie a UE privind Dunarea

12 octombrie 2009

Reprezentanţii locali şi regionali aleşi din UE au subliniat, în cadrul sesiunii plenare din data de 8 octombrie 2009 a Comitetului Regiunilor (CoR), de la Bruxelles, importanţa strategică deosebită a spaţiului dunărean şi au salutat elaborarea planificată a unei strategii europene privind Dunărea. Raportul CoR asupra strategiei privind Dunărea, elaborat de ministrul pentru afaceri europene al landului Baden-Württemberg, Wolfgang Reinhart (DE-PPE), propune domenii concrete de acţiune pentru această strategie şi subliniază rolul central al oraşelor şi regiunilor în elaborarea şi punerea ei în aplicare.

Detalii

Burse pentru tinerele cadre de conducere din Europa

06 octombrie 2009

Colegiul Carl Friedrich Goerdeler din Germania anunta Programul de burse pentru tinerele cadre de conducere din Europa 2010/1011
Detalii

Lucrarile trainingului destinat jurnalistilor din Transilvania de Nord

22 septembrie 2009

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord si partenerii sai Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest si Asociatia Profesionistilor in Presa Cluj organizeaza cel de-al doilea training din 2009 destinat jurnalistilor din regiune, cu tema „A 20a aniversare a caderii Cortinei de Fier si a 5a aniversare a extinderii UE cu EU-10”.
Detalii

Cel de-al doilea Training pentru jurnalistii din Transilvania de Nord asteapta candidaturile!

08 septembrie 2009

Centrul regional EUROPE DIRECT Transilvania de Nord si partenerii sai Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest si Asociatia Profesionistilor in Presa Cluj lanseaza cel de-al doilea training destinat jurnalistilor din regiune, cu tema „A 20a aniversare a caderii Cortinei de Fier si a 5a aniversare a extinderii UE cu EU-10”.

 

 

 


Detalii

Erasmus atinge cifra de 2 milioane de studenti

24 august 2009

Conform unor noi date publicate in 30 iulie 2009, programul Erasmus al UE, dedicat mobilităţii şi cooperării în domeniul învăţământului superior, şi-a continuat parcursul de succes în anul universitar 2007/2008, prin facilitarea studiilor în străinătate pentru mai mult de 162 000 de studenţi europeni şi a predării în străinătate pentru mai mult de 27 000 de cadre didactice din învăţământul superior.Pentru prima oară, Erasmus a sprijinit şi efectuarea de stagii în companii şi organizaţii din alte ţări pentru 20 000 de studenţi şi a facilitat desfăşurarea de activităţi de formare profesională pentru aproape 5 000 de cadre didactice universitare.Schimburile de studenţi în cadrul programului Erasmus, însemnând atât studiile, cât şi stagiile în străinătate, au crescut cu 5,2% faţă de 2006/2007, în timp ce creşterea doar a mobilităţii în vederea efectuării de studii a fost de 2,1%.Pe baza acestor ultime date, se poate estima că, până la mijlocul anului 2009, Erasmus a depăşit cifra de 2 milioane de studenţi.

Detalii