RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Instituţiile UE, de acord să comunice în parteneriat

23 octombrie 2008

O declaraţie politică, menită să încurajeze cooperarea între instituţiile UE şi statele membre în ceea ce priveşte comunicarea despre Europa a fost semnată în Parlamentul European.
Detalii

Northern Transylvania - the movie si nu numai, prezentat la Open Days

15 octombrie 2008

Reprezentantii ADR Nord-Vest si ai Centrului regional EUROPE DIRECT pentru Transilvania de Nord dar si ai celorlalte sapte Agentii pentru Dezvoltare Regionala si-au prezentat avantajele competitive, oportunitatile de investitii si proiectele de succes, in cadrul „Open Days - Ziua regiunilor”, la Bucuresti, 13 octombrie 2008, Piata Enescu.
Detalii

EU summit – financial crisis dominates talks

21 octombrie 2008

EU leaders call for overhaul of international financial system.

The reform must be “all-encompassing” and should include more international supervision, a global “early warning” system for crisis and worldwide regulatory standards to ensure transparency and accountability, the leaders said.
Detalii

Cel mai recent newsletter EUROPE DIRECT: "Relansarea agendei sociale europene" si "2009 - anul alegerilor pentru Parlamentul European"

08 octombrie 2008

Cel mai recent newsletter al retelei EUROPE DIRECT, numarul 10, continand teme interesante gen "Relansarea agendei sociale europene" sau "2009 - anul alegerilor pentru Parlamentul European", a fost lansat.
Detalii

Cea mai recenta publicatie a Institutului Universitar European

02 octombrie 2008

Institutul Universitar European (European University Institute– Law Department 2008/20) anunta aparitia celei mai recente publicatii ale sale ,
"The Right of the Employee to refuse to be Transferred. A Comparative and Theoretical Analysis"


Detalii

Cercetatori europeni de azi si de mâine

26 septembrie 2008

„Noaptea cercetatorilor” le da oamenilor de stiinta ocazia de a explica ce se întâmpla în spatele usilor închise ale laboratoarelor.
Detalii

Conferinta nationala a retelelor de informare europeana

01 octombrie 2008

Reprezentanta Comisiei Europene în România va organiza la Predeal în ziua de 6 octombrie Conferinta nationala a retelelor de informare europeana (Centrele de informare EUROPE DIRECT, reteaua de experti nationali în afaceri europene Team Europe si Centrele de Documentatie Europeana).
Detalii

Licitatie pentru achizitia de materiale promotionale pentru Reprezentanta Comisiei Europene în România

23 septembrie 2008

Reprezentanta Comisiei Europene în România a lansat o licitatie publica deschisa pentru achizitia de materiale promotionale


Detalii

„Cetatenia europeana… Nu doar cuvinte, ci drepturi concrete!”: Uniunea Europeana organizeaza campania de informare în România

24 septembrie 2008

Sub sloganul „Cetatenia europeana... Nu doar cuvinte, ci drepturi concrete!”, Comisia Europeana organizeaza o noua campanie de informare a cetatenilor Uniunii Europene asupra drepturilor lor.
Detalii

Europa, incotro?

27 august 2008

Cu ocazia implinirii a 60 de ani de la primul Congres al Europei (1948), dl. José Manuel Barroso, Presedintele Comisiei Europene, dl. Hans-Gert Pöttering, Presedintele Parlamentului European, dl. Javier Solana si alti lideri politici europeni au participat la o dezbatere despre viitorul Europei, pornind de la 60 de idei propuse de cetatenii Uniunii. Evenimentul a fost transmis live pe Europe By Satellite (EBS) sambata, 24 mai, incepand cu ora 17:00, pentru a oferi tuturor cetatenilor Uniunii posibilitatea de a lua parte la dezbaterea despre viitorul Europei, chiar daca nu se afla la Haga. Evenimentul a reprezentat o excelenta ocazie de a promova rolul Europei in fiecare stat membru al Uniunii si de a-i face pe cetateni sa simta ca participa activ la luarea deciziilor la nivel European.
Detalii