RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Campania UE in favoarea unei alimentatii sanatoase: jocul online „Goana după comoara” ajunge la final

21 decembrie 2009

Tinerii europeni din UE 27 sunt invitaţi să îşi testeze cunoştinţele despre o dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos, să redescopere avantajele fructelor, legumelor şi lactatelor şi să încerce să câştige premii extraordinare constând în articole sportive şi în obiecte care ţin de obiceiurile alimentare sănătoase. Data limită până la care concurenţii pot alerga după comoară este 31 decembrie 2009.

Detalii

Sondaj de opinie online - Ce tip de servicii doriti sa va furnizeze Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord?

20 decembrie 2009

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord incheie 2 ani de existenta cu obiectivul strategic declarat de a trece, incepand cu 2010, de la functia reactiva la o functie pro activa.
Detalii

Promovarea produselor agricole ale UE dincolo de hotarele Uniunii

07 decembrie 2009

Comisia Europeană a aprobat o serie de măsuri vizând informarea consumatorilor din ţări terţe cu privire la produsele agricole din Comunitate şi promovarea acestor produse pe pieţele respective.Dintre cele 20 de programe înaintate Comisiei de statele membre au fost acceptate jumătate.Cele 10 programe câştigătoare, prezentate de Franţa, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia şi România,sunt consacrate unor produse cu indicaţii geografice şi denumiri de origine protejate, unor vinuri, fructe, legume, băuturi spirtoase şi produse din carne, precum şi uleiului de măsline şi produselor ecologice.Contribuţia UE, care reprezintă jumătate din bugetul total al programelor, se ridică la 11,1 milioane EUR.

Detalii

Retelele de comunicare ale Comisiei Europene dezbat subiecte „fierbinti” de pe agenda UE

07 decembrie 2009

Membrii retelei de comunicare Europe Direct dezbat, intre 9-11 decembrie 2009, la Cluj, subiecte „fierbinti” de pe agenda Uniunii Europene: prioritatile de comunicare si valorile europene din perspectiva UE si RO; schimbarea climei/biodiversitate; programul UE de relansare economica.
Detalii

Ajutoare de stat: Comisia autorizeaza introducerea unei scheme temporare in Romania de acordare de ajutoare de stat pana la 500 000 euro

06 decembrie 2009

Comisia Europeană a autorizat, în conformitate cu normale privind ajutoarele de stat din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, o schemă de ajutor propusă de România, menită să ofere sprijin întreprinderilor care se confruntă cu dificultăţi de finanţare ca urmare a înăspririi condiţiilor de creditare în contextul actualei crize economice.Schema permite autorităţilor să acorde ajutoare în valoare de până la €500 000 până la 31 decembrie 2010.Schema îndeplineşte condiţiile din Cadrul temporar pentru măsurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finanţare în contextul crizei financiare şi economice, adoptat de Comisie, (a se vedea IP/08/1993), deoarece este limitată în timp, respectă pragurile relevante şi este destinată doar întreprinderilor care nu se aflau în dificultate la 1 iulie 2008.Prin urmare, schema este compatibilă cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFEU, care permite acordarea de ajutoare pentru a remedia perturbări grave ale economiei unui stat membru.

Detalii

Tratatul de la Lisabona a intrat in vigoare

02 decembrie 2009

Tratatul de la Lisabona a intrat în vigoare pe 1 decembrie 2009. Acest eveniment a fost marcat de o ceremonie care a avut loc în Lisabona, organizată în comun de către guvernul portughez, preşedinţia suedeză şi Comisia Europeană. Comisia Europeana si-a exprimat convingerea că noul tratat oferă noi avantaje semnificative pentru cetăţeni şi că acesta va soluţiona problema instituţională pentru viitorul apropiat. Acest lucru va permite Uniunii Europene să se concentreze deplin pe gestionarea unei ieşiri fără obstacole din criza economică şi financiară şi să avanseze strategia privind o creştere mai ecologică pentru anul 2020.

Detalii