RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Declaratia comisarului Lewandowski in urma adoptarii bugetului Uniunii Europene pentru anul 2011

15 decembrie 2010

"Am avut nevoie de mai mult timp decât am crezut dar, până la urmă, am reuşit: adoptarea proiectului de buget al Comisiei Europene de către Parlamentul European în data de 15 decembrie, după adoptarea sa de către Consiliu în urmă cu câteva zile, va permite întregii Europe să abordeze cu mai multă forţă problemele arzătoare ale anului viitor. Guvernele celor 27 de state membre şi Parlamentul European au transmis un puternic semnal cetăţenilor lor prin adoptarea bugetului: Europa nu înseamnă neînţelegeri de natură instituţională, ci rezolvarea problemelor concrete.

Detalii

Comisia aproba o schema de sprijinire a productiei cinematografice din Romania, in valoare de 80 milioane €

14 decembrie 2010

Ajutoare de stat: Comisia aprobă o schemă de sprijinire a producției cinematografice din România, în valoare de 80 milioane €

Detalii

Castigatorii concursului "Reporter European 2010", editiile de primavara si toamna

14 decembrie 2010

Reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunţă câştigătorii concursului "Reporter European 2010", ediţiile de primăvară şi toamnă:


Detalii

Previziunile de toamna 2010-2012: Relansarea economica se face simtita in UE

06 decembrie 2010

Previziunile de toamnă ale Comisiei anunţă continuarea relansării economice care a început deja în UE. PIB-ul urmează să crească cu aproximativ 1¾% în 2010-2011 şi cu circa 2% în 2012. Rezultatele obţinute în acest an au fost mai bune decât cele preconizate, de aceea creşterea anuală din 2010 a fost revizuită simţitor în sus în comparaţie cu previziunile din primăvară. Cu toate acestea, în ciuda contextului internaţional mai relaxat şi a începerii consolidării bugetare, activitatea economică va fi mai moderată spre sfârşitul anului şi în 2011, pentru a se intensifica din nou în 2012, pe fondul creşterii cererii din sectorul privat. Pe măsură ce relansarea economică se face simţită în UE, condiţiile de pe piaţa muncii urmează să se îmbunătăţească treptat în perioada analizată în previziuni, la fel şi situaţia bugetară. Rata şomajului ar urma să scadă la aproximativ 9% în 2012, iar deficitul public la 4¼% din PIB. Evoluţia economiei statelor membre va fi însă inegală.

Detalii

Raport privind cetatenia Uniunii Europene

06 decembrie 2010

Comisia Europeană acordă cetățeniei un loc central în cadrul politicilor în materie de justiție și afaceri sociale
Detalii

Comisia Europeana a lansat Anul european al voluntariatului 2011

06 decembrie 2010

Există mii de modalități prin care oamenii pot produce o schimbare. Pentru a evidenția aceste eforturi și pentru a încuraja cât mai mulți cetățeni să li se alăture, Comisia Europeană a inaugurat in 2 decembrie, Anul european al voluntariatului 2011. Vicepreședintele Viviane Reding, comisar european pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie, alături de Jean-Marc Delizée, secretar de stat federal pentru afaceri sociale al Belgiei și de Marian Harkin, deputat european, au prezentat sloganul anului: „Oferă-te voluntar! Schimbă ceva!”

Detalii

Ziua mondiala a luptei impotriva SIDA 2010

01 decembrie 2010

Comisia Europeană insistă asupra prevenirii și depistării acestei boli și depășește suma de 1,3 miliarde EUR investită în combaterea SIDA la nivel mondial.

 


Detalii