RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Codul european al vizelor intra in vigoare

30 martie 2010

La 5 aprilie 2010 intră în vigoare Codul european al vizelor. Codul vizelor reuneşte într-un singur document toate dispoziţiile legale care reglementează deciziile în materie de vize. Acesta sporeşte gradul de transparenţă, consolidează securitatea juridică şi asigură un tratament egal al solicitanţilor, armonizând în acelaşi timp regulile şi practicile statelor Schengen (22 de state membre şi 3 state asociate) care aplică politica comună în materie de vize.

Detalii

Consultare cu privire la modul in care functioneaza statutul de societate europeana

23 martie 2010

Statutul de societate europeană (SE) dă posibilitatea societăţilor care îşi desfăşoară activitatea în mai multe state membre să îşi reorganizeze activitatea transfrontalieră într-o singură structură europeană.Acest lucru le permite să îşi desfăşoare activitatea într-un cadru legal stabil, să reducă costurile interne de desfăşurare a activităţii în mai multe ţări, fiind astfel mult mai competitive pe piaţa internă.SE s-a dovedit foarte popular în unele state membre, dar nu a reuşit să se impună în altele. Comisia Europeană a lansat o consultare publică pentru a determina dacă sunt necesare schimbări astfel încât statutul SE să funcţioneze mai bine. Prin revizuirea statutului SE, Comisia doreşte să sporească gradul de utilizare a SE în Uniunea Europeană.

Detalii

Virusul gripei aviare, H5N1, confirmat in Romania

16 martie 2010

Comisia Europeană a adoptat astăzi o decizie prin care confirmă zonele de risc instituite de autorităţile române în legătură cu existenţa unui focar extrem de contagios de gripă aviară la o fermă avicolă familială din comuna Letea, judeţul Tulcea, în Delta Dunării, aproape de graniţa cu Ucraina.

Detalii

Schimbari climatice: Comisia Europeana prezinta strategia de revigorare

11 martie 2010

Comisia Europeană a prezentat joi, a10 martie 2010 o strategie menită să contribuie la menţinerea ritmului susţinut al eforturilor globale de combatere a schimbărilor climatice.
Detalii

START pentru premiile Galei Multiplicatorilor de Informatie Europeana din Transilvania de Nord, editia a 3a

10 martie 2010

Competiţia este deschisă începând de astăzi, 10 martie şi până pe 25 aprilie 2010 !

Aveţi şansa să expuneţi public rezultatele remarcabile obţinute în 2009 în cadrul proiectelor Dvs. şi să fiţi premiaţi pentru acestea.

Modalitatea de aplicare pentru premiile Galei Multiplicatorilor de Informatie Europeana AICI


Detalii

Comisia Europeana a lansat strategia Europa 2020 pentru iesirea din criza

05 martie 2010

Comisia Europeană a lansat miercuri, 3 martie 2010 strategia Europa 2020 pentru ieşirea din criză şi pregătirea economiei UE pentru deceniul următor.Comisia identifică trei factori cheie pentru creşterea economică, de aplicat prin acţiuni concrete la nivelul UE şi la nivel naţional:o creştere inteligentă (promovarea cunoaşterii, inovării, educaţiei şi societăţii digitale), o creştere durabilă (o producţie mai competitivă, cu o utilizare mai eficientă a resurselor) şi o creşterea economică favorabilă incluziunii (o mai mare participare la piaţa forţei de muncă, dobândirea de competenţe şi lupta împotriva sărăciei).

Detalii

EU PILOT - raspunsuri prompte la plangerile cetatenilor si intreprinderilor

05 martie 2010

Comisia Europeană a prezentat miercuri, 3 martie 2010, primul său raport de evaluare privind funcţionarea „EU Pilot” - metoda introdusă pentru a îmbunătăţi asistenţa către cetăţeni şi întreprinderi cu privire la aplicarea legislaţiei UE. Raportul arată modul în care Comisia şi cincisprezece state membre îşi îmbunătăţesc cooperarea pentru a reduce numărul de proceduri oficiale de încălcare şi pentru a obţine mai rapid rezultate pentru cetăţeni şi întreprinderi.
Detalii

Inscrieti-va acum la TRAININGURILE pentru JURNALISTI !

03 martie 2010

Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest anunta lansarea suitei de evenimente dedicate jurnalistilor din Transilvania de Nord, in 2010. Inscrieti-va la trainingurile:
1. Proiectele REGIO – de la idee la succes;
2. Redresarea economica si sociala in Uniunea Europeana.


Detalii