RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Ziua Internatională a Copiilor Disparuti: Comisia Europeana indeamna statele membre sa operationalizeze linia 116000

25 mai 2010

Astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor Dispăruţi, vicepreşedinţii Comisiei Europene - Viviane Reding, comisarul responsabil pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie în cadrul UE, şi Neelie Kroes, comisarul responsabil pentru agenda digitală, au îndemnat statele membre ale UE să îşi intensifice eforturile în vederea introducerii unor sisteme de alertă privind copiii şi în vederea punerii cât mai repede în funcţiune a liniei telefonice de urgenţă 116000, destinată semnalării copiilor dispăruţi.


Detalii

Comisia vrea sa sporeasca valorificarea deseurilor biologice

19 mai 2010

Comisia Europeană a prezentat in data de 18 mai 2010, etapele care trebuie parcurse pentru a îmbunătăţi gestionarea deşeurilor biologice în UE şi pentru a valorifica importantele avantaje economice şi de mediu aduse de acestea. Deşeurile de grădină, de bucătărie şi alimentare biodegradabile contribuie anual cu 88 de milioane de tone la cantitatea totală de deşeuri municipale, exercitând potenţiale efecte grave asupra mediului.Totodată, ca sursă regenerabilă de energie şi de materii reciclabile, deşeurile biologice deţin un potenţial considerabil.Comunicarea de astăzi promovează măsurile de deblocare a acestui potenţial prin utilizarea optimă a legislaţiei existente, fără însă a împiedica în vreun fel statele membre să facă alegerile corespunzătoare circumstanţelor lor individuale. Luarea la nivelul UE a unor iniţiative complementare constituie, de asemenea, o măsură necesară.
Detalii

Raportul de convergenta 2010 al Comisiei Europene

19 mai 2010

Comisia Europeană şi-a prezentat in data de 12 mai, raportul de convergenţă 2010. Acesta evaluează progresele înregistrate în direcţia convergenţei în ţările care au derogare de la aderarea la zona euro.Evaluarea are loc pe fondul crizei financiare globale, care a afectat perspectivele convergenţei nominale.Cele nouă state membre care beneficiază de aşa-numita „derogare” au realizat progrese inegale în direcţia adoptării monedei unice, iar opt dintre ele nu îndeplinesc încă toate condiţiile pentru adoptarea acesteia.Estonia se detaşează însă de restul grupului, îndeplinind criteriile în mod clar, ca urmare a eforturilor ferme şi eficiente întreprinse de guvernul şi poporul estonian. Prin urmare, Comisia a concluzionat că Estonia îndeplineşte criteriile pentru adoptarea monedei euro şi a înaintat Consiliului o propunere în acest sens. Consiliul miniştrilor de finanţe din UE (ECOFIN) va lua decizia finală privind adoptarea monedei euro în Estonia în iulie, după avizul Parlamentului şi după ce şefii de stat şi de guvern din UE vor dezbate acest subiect în cadrul summitului din luna iunie.

Detalii

Laureatii editiei a 3a a Galei Multiplicatorilor !

17 mai 2010

FELICITARI TUTUROR LAUREATILOR SI CANDIDATILOR !

GALA MULTIPLICATORILOR DE INFORMAŢIE EUROPEANĂ DIN TRANSILVANIA DE NORD, ediţia a 3a , LAUREATII:Detalii

Cele mai bune proiecte din 2009 vor fi premiate la Gala Multiplicatorilor

11 mai 2010

Cele mai bune 45 de proiecte din Transilvania de Nord vor fi premiate in cadrul editiei a treia a Galei Multiplicatorilor de Informatie Europeana, vineri 14 mai 2010, orele 16-19, la Casa Matei din Cluj-Napoca. Gala va debuta cu o alocutiune video transmisa chiar de Comisarul European pentru Agricultura, Dacian Ciolos.
Detalii

Ziua Europei la Cluj-Napoca, organizata de ADR Nord-Vest si Centrul Europe Direct

06 mai 2010

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, cu sprijinul reţelei de informare a Comisiei Europene, EUROPE DIRECT, continuă tradiţia sărbătoririi Zilei Europei la data de 9 mai, alături de întreaga comunitate europeană. Partenerii locali sunt Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj, UBB Radio Online şi Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni.
Detalii