RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

2,5 miliarde de euro pentru stimularea competitivitatii in afaceri si a IMM-urilor in perioada 2014–2020

30 noiembrie 2011

Promovarea accesului la finanţare şi încurajarea unei culturi antreprenoriale, inclusiv crearea de noi întreprinderi, reprezintă aspectele principale ale noului program de sprijin financiar, prezentat azi la Bruxelles, de Comisia Europeană.
Detalii

Vreti sa va mutati in UE? Acum, cu doar cateva clicuri, aveti acces la sfaturi utile in acest sens

21 noiembrie 2011

Cui trebuie să vă adresaţi pentru a obţine un permis de muncă în Germania? Un cetăţean indian are nevoie de permis de şedere pentru a studia în Spania? Şi unde puteţi suna pentru a cere sprijin în cazul în care să simţiţi exploataţi la locul de muncă?
Detalii

UE trebuie sa sustina prelungirea Protocolului de la Kyoto

16 noiembrie 2011

UE trebuie să-și asume rolul de lider la summit-ul ONU de la Durban privind schimbările climatice și să insiste pentru prelungirea Protocolului de la Kyoto după 2012, arată o rezoluție a Parlamentului European votată miercuri. Deputaţii europeni mai spun că economia UE va beneficia de creșterea reducerii emisiilor gazelor cu efect de seră la peste 20%, cât este obiectivul actual.
Detalii

"Zapezile de pe Kilimandjaro" castiga premiul LUX 2011

16 noiembrie 2011

Câștigătorul premiului LUX 2011 este filmul realizat de Robert Guédiguian "Zăpezile de pe Kilimandjaro". Președintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a înmânat premiul producătorului francez al filmului, astăzi, în cadrul unei ceremonii în plenul Parlamentului European din Strasbourg. Filmul relevă injustițiile societății actuale, pledează pentru toleranță și aduce în prim plan bătăliile politice și sindicale.
Detalii

Rezultatele misiunii CE-FMI de evaluare a programului economic al Romaniei

07 noiembrie 2011

Misiunile Comisiei Europene (CE) şi Fondului Monetar Internaţional (FMI) au vizitat Bucureştiul în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie pentru cea de a treia evaluare periodică a programului economic al României. Obiectivele programului sunt consolidarea creşterii economice şi menţinerea stabilităţii macroeconomice şi financiare.
Detalii

Multilingvismul in UE

02 noiembrie 2011

Europa anului 2012 se remarcă printr-o mare diversitate lingvistică. Europenii folosesc limbile oficiale ale statelor, limbile co-oficiale utilizate în diferite zone, o mare varietate de limbi regionale şi minoritare, precum şi limbile vorbite de comunităţile de imigranţi. Multilingvismul este definit ca folosirea alternativă a mai multor limbi, a mai multor sisteme lingvistice, indiferent de statutul acestora: limbi distincte, dialecte ale aceleiaşi limbi sau chiar varietăţi ale aceluiaşi idiom.
Detalii