RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Decizie a CE: 15 000 EUR pentru fermierii din România

27 aprilie 2011

Comisia Europeana a autorizat o schemă temporară pentru acordarea unor ajutoare de până la 15 000 EUR fermierilor din România
Detalii

Proiectul de buget 2012 al UE: destinat unui numar de 500 de milioane de europeni intr-o perioada de austeritate

21 aprilie 2011

„Un document care stabilește un echilibru sensibil între măsurile de austeritate şi cele de stimulare a creșterii pentru 500 de milioane de europeni”. Iată cum definește dl Janusz Lewandowski, comisarul pentru buget și programare financiară, proiectul de buget 2012, adoptat de Comisie în data de 20 aprilie 2011. Proiectul de buget 2012 prevede plăți în valoare de 132,7 miliarde euro, cu 4,9% mai mult decât în 2011, și angajamente în valoare de 147,4 miliarde euro (+3,7%). Principalul obiectiv al proiectului de buget 2012 este să sprijine pe deplin economia europeană și pe cetățenii UE.
Detalii

Agenda digitala: Comisia solicita opinii referitoare la ameliorarea asistentei medicale prin aplicarea TIC (e-sanatatea)

12 aprilie 2011

Comisia Europeană solicită opinia cetăţenilor şi a altor părţi interesate în privinţa modalităţilor prin care UE poate contribui la generalizarea beneficiilor în materie de calitate şi de eficienţă a asistenţei medicale prin aplicarea tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) (aşa-numita „e-sănătate”). TIC au deja un rol central în tratarea numeroaselor probleme cu care se confruntă sistemele de asistenţă medicală din întreaga UE, precum îmbătrânirea populaţiei, recrudescenţa bolilor cronice, reducerile bugetare şi lipsa personalului medical, permiţând, de exemplu, diagnosticarea la distanţă, monitorizarea la distanţă a stării de sănătate a pacienţilor şi transmiterea securizată a dosarului medical între profesioniştii din domeniul sănătăţii.
Detalii

A cincea aniversare pentru numele de domeniu „.eu”

10 aprilie 2011

Data de 7 aprilie 2011 marchează cea de-a cincea aniversare a numelui de domeniu „.eu”, care a ajuns pe locul al 9-lea în topul domeniilor de prim nivel de pe internet, pe locul al 5-lea în topul celor mai populare domenii naţionale de prim nivel din lumea întreagă şi pe locul al 4-lea în Europa. Deţinerea unui nume de domeniu „.eu” este benefică îndeosebi pentru întreprinderile mici şi mijlocii deoarece ajută la creşterea vizibilităţii lor pe pieţele europene, conferindu-le o identitate paneuropeană prin intermediul internetului.
Detalii

"Magiunul de prune Topoloveni", protejat de sistemul european de calitate

10 aprilie 2011

Începând din 8 aprilie 2011, "Magiunul de prune Topoloveni" s-a alăturat celor peste 1.000 de produse agricole şi alimentare protejate de sistemul european de calitate, al denumirilor de origine protejată (DOP) şi indicaţiilor geografice protejate (IGP).
Detalii