RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Agenda Digitala: tabela de marcaj arata ca s-au realizat progrese

31 mai 2011

Comisia Europeană a publicat de curând o tabelă de marcaj care indică nivelul performanței UE și a statelor membre în ceea ce privește realizarea obiectivelor convenite ale Agendei Digitale pentru Europa, după primul an de la lansarea acesteia (a se vedea IP/10/581, MEMO/10/199 și MEMO/10/200). Fidelă angajamentului asumat de a promova o strategie deschisă în ce priveşte transferul de date, Comisia Europeană și-a făcut publice online, prin intermediul tabelei de marcaj, seturile și statisticile de date, dând astfel oricui posibilitatea de a le analiza și de a trage propriile concluzii.
Detalii

Comisia Europena cauta solutii de reducere a utilizarii pungilor de plastic

26 mai 2011

Comisia Europeana incearca sa adune cat mai multe opinii cu privire la modalitatile in care ar putea fi redusa folosirea pungilor de plastic ne-biodegradabile. Printre solutiile luate in discutie se numara taxarea suplimentara a acestora sau chiar interzicerea lor totala.
Detalii

Intreprinderile mici vor avea propriul ambasador in fiecare stat membru UE

25 mai 2011

Ambasadorii IMM-urilor vor sprijini micile intreprinderi sa se concentreze asupra principalei lor misiuni, aceea de a prospera si de a crea locuri de munca.
Detalii

Comisia stabileste un model pentru drepturile de proprietate intelectuala in scopul stimularii creativitatii si inovarii

25 mai 2011

Comisia Europeana a adoptat recent o strategie prin care se restructureaza cadrul de functionare a Drepturilor de Proprietate Intelectuala (DPI).
Detalii

A inceput Saptamana Verde, cel mai amplu eveniment dedicat mediului

25 mai 2011

Peste 3500 de reprezentanti din industrie, institutii europene, organizatii neguvernamentale sau comunitati stiintifice discuta in aceste zile despre cele mai bune solutii de utilizare durabila a resurselor planetei.
Detalii

Invitatie la Scoala de Vara NIS 2011

25 mai 2011

In perioada 27 iunie – 01 iulie se va desfasura in Creta cea de a patra Scoala de Vara NIS, in domeniul retelelor si al securitatii informatiei.
Detalii

Eurobarometru pe turism. Ce zic cifrele?

16 mai 2011

Din ce în ce mai mulți europeni profită din plin de vacanțele lor: 68 % dintre cetățenii UE au călătorit din motive personale în 2010 față de 65 % în 2009. Aceste constatări, obținute în urma unui nou sondaj Eurobarometru referitor la atitudinea europenilor față de turism, confirmă alți indicatori potrivit cărora turismul a ieșit din criza economică.
Detalii

Redresarea progresiva a economiei UE tinde sa se confirme. Previziuni pentru 2011

13 mai 2011

Redresarea progresivă a economiei UE tinde să se confirme, previziunile pentru 2011 fiind ceva mai bune decât prognoza din toamnă. Se preconizează că PIB-ul va crește cu aproximativ 1¾% anul acesta și cu aproape 2% în 2012. Această perspectivă este susținută de previziuni mai bune pentru economia mondială și de starea de spirit generală optimistă la nivelul întreprinderilor din UE.
Detalii

Declaratia delegatiei Comisiei Europene dupa incheierea misiunii comune in Romania alaturi de Fondul Monetar International si Banca Mondiala

09 mai 2011

O delegaţie a Comisiei Europene a analizat implementarea programului de sprijin pentru balanţa de plăţi destinat României şi a evaluat aplicarea măsurilor convenite în vederea virării ultimei tranşe în valoare de 150 milioane de euro. Serviciile Comisiei Europene vor prezenta concluziile vizitei comisarului pentru afaceri economice şi monetare precum şi comitetului economic şi financiar al Uniunii Europene pentru a se consulta cu privire la virarea ultimei tranşe.

Detalii

Biodiversitate: Comisia anunta o noua strategie pentru stoparea in interval de zece ani a pierderilor in materie de biodiversitate

03 mai 2011

Comisia a prezentat astăzi o nouă strategie pentru protejarea şi ameliorarea stării biodiversităţii în Europa în cursul următorului deceniu. Strategia include şase ţinte care încearcă să combată principalele cauze ale pierderii biodiversităţii, de natură să reducă presiunile cele mai semnificative asupra naturii şi a serviciilor ecosistemice din UE prin conectarea obiectivelor ţinând de biodiversitate la politicile sectoriale cheie. Sunt abordate şi aspectele globale ale pierderii biodiversităţii, garantând astfel contribuţia UE la combaterea pierderii biodiversităţii în întreaga lume. Strategia corespunde angajamentelor luate de UE anul trecut la Nagoya, în Japonia.
Detalii