Ştiri
27 ianuarie 2012
Comisia Europeană prezintă astăzi o serie de propuneri pentru a face instrumentele de comerț și dezvoltare să lucreze împreună pentru a asigura o reducere reală a sărăciei în întreaga lume. Propunerile au drept obiectiv consolidarea capacități comerciale a țărilor în curs de dezvoltare prin introducerea comerțului în strategia lor de dezvoltare. Și, pentru a se asigura de atingerea obiectivului, UE analizează în prezent modalități mai bune de diferențiere între țările în curs de dezvoltare pentru a se asigura că cele mai sărace țări ale lumii primesc de la noi cel mai mare ajutor. Rolul comerțului este evidențiat în propunere drept unul dintre motoarele esențiale pentru sprijinirea dezvoltării, stimularea creșterii economice și scoaterea oamenilor din sărăcie. În plus, în prezent, UE solicită tuturor economiilor dezvoltate să ofere același nivel semnificativ de acces la piață pentru țările în curs de dezvoltare.
Detalii
26 ianuarie 2012
Astăzi, prin intermediul unei scrisori de punere în întârziere prin care solicită informaţii, Comisia Europeană invită Belgia, Bulgaria, Grecia, Spania, Franța, Italia, Cipru, Letonia, Ungaria, Țările de Jos, Polonia, Portugalia și România să ia măsuri pentru a remedia deficiențele în punerea în aplicare a legislației UE privind bunăstarea animalelor și, în special, să pună în aplicare interdicția privind cuștile „neîmbunătățite” pentru găini ouătoare care se aplică de la 1 ianuarie 2012, astfel cum se prevede în Directiva 1999/74/CE.
Detalii
26 ianuarie 2012
Banca Europeană de Investiţii (BEI) a semnat un memorandum de înţelegere cu guvernul României privind acordarea de asistenţă tehnică pentru sprijinirea punerii în aplicare a proiectelor europene cofinanţate de bancă în România.
Detalii
25 ianuarie 2012
Comisia propune o reformă cuprinzătoare a normelor în materie de protecție a datelor în vederea unui control sporit al utilizatorilor asupra datelor personale și al reducerii costurilor pentru întreprinderi.
Detalii
24 ianuarie 2012
Pentru al doilea an consecutiv, Comisia Europeană îndeamnă toate instituțiile UE să dea dovadă de moderație în elaborarea estimărilor pentru bugetul lor administrativ în 2013.
Detalii
23 ianuarie 2012
Comisia Europeană a lansat campania de comunicare CAP@50 pentru a marca cea de a cincizecea aniversare a politicii agricole comune, o piatră de temelie a integrării europene, care a oferit cetățenilor europeni o jumătate de secol de securitate alimentară și un mediu rural activ. Campania de comunicare, care se va desfășura pe durata întregului an, include un site web interactiv, o expoziție itinerantă, materiale audiovizuale și tipărite, precum și o serie de evenimente ce vor avea loc Bruxelles și în statele membre.
Detalii
19 ianuarie 2012
Anual, în gospodăriile, supermarketurile, restaurantele și de-a lungul rețelelor alimentare de la producător la consumator în UE sunt irosite până la 50% din alimentele consumabile și sănătoase, în vreme ce 79 de milioane de cetățeni europeni trăiesc sub limita sărăciei, iar 16 milioane își primesc mâncarea de la asociații caritabile.
Detalii
19 ianuarie 2012
Prin aprobarea de către deputați a noilor obiective propuse împreună cu Consiliul, vom colecta și recicla mult mai multe aparate casnice vechi, frigidere stricate sau telefoane si mici obiecte electronice vechi. Aducerea la zi a legislației privind deșeurile electrice și electronice (WEEE) le oferă consumatorilor noi posibilități de a returna deșeurile de mici dimensiuni magazinelor care vând produse electronice și va reduce birocrația reciclării electronicelor pentru mediul de afaceri.
Detalii
18 ianuarie 2012
Marti, 17 ianuarie, Parlamentul European si-a ales noul președinte, in persoana social-democratului german Martin Schulz. Acesta a fost ales cu 387 de voturi si va conduce Parlamentul până la următoarele alegeri europene, din iunie 2014.
Detalii
13 ianuarie 2012
Un studiu al Comisiei Europene publicat recent, arata ca punerea integrală în aplicare a legislației UE în domeniul deșeurilor ar aduce economii de 72 de miliarde euro pe an, ar crește cifra de afaceri anuală a sectorului UE de gestionare și reciclare a deșeurilor cu 42 de miliarde euro și ar crea peste 400.000 de locuri de muncă până în 2020. Operațiunile ilegale cu deșeuri din statele membre conduc la pierderea unor oportunități de creștere economică; sporirea eficienței controalelor la nivel național și îmbunătățirea cunoștințelor privind gestionarea deșeurilor ar conduce la progrese majore.
Detalii