RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Ghișeului Unic pentru respectarea transfrontalieră a legislației în materie de TVA, functional din 2015

13 ianuarie 2012

Desfășurarea activității comerciale în mai multe state membre presupune deseori interacțiunea cu mai multe administrații fiscale în diferite limbi. Respectarea mai multor obligații privind TVA-ul poate fi un exercițiu foarte greoi și costisitor pentru societăți. Propunerea adoptată este un prim pas către un Ghișeu Unic pentru toate serviciile furnizate pe cale electronică de care întreprinderile vor beneficia începând de la 1 ianuarie 2015.


Detalii

Nou sondaj Eurobarometru: populatia Europei este in curs de imbatranire, dar numai 42% sunt ingrijorati

13 ianuarie 2012

Pentru a marca începutul Anului European al Îmbătrânirii Active și al Solidarității dintre Generații 2012, Comisia a prezentat un nou sondaj Eurobarometru care arată că 71% dintre europeni sunt conștienți că populația Europei este în curs de îmbătrânire, dar numai 42% sunt îngrijorați de această evoluție. Acest rezultat contrastează puternic cu percepțiile responsabililor politici, care privesc îmbătrânirea populației drept o problemă majoră.
Detalii

Comertul si serviciile online ar putea reprezenta, pana in 2015, peste 20% din valoarea cresterii economice

12 ianuarie 2012

Comisia a adoptat, în cadrul Strategiei sale digitale şi al Actului privind piața unică, precum şi la cererea Consiliului European de a prezenta o foaie de parcurs pentru finalizarea pieței unice digitale până în 2012, o comunicare conținând 16 acțiuni concrete care vizează dublarea, până în 2015, atât a ponderii comerțului electronic în cadrul vânzărilor cu amănuntul (aceasta fiind în prezent de 3,4%), cât și a ponderii economiei bazate pe internet în cadrul PIB-ului european (aceasta situându-se în prezent sub 3%). Comerțul și serviciile online ar putea reprezenta, până în 2015, peste 20% din valoarea creșterii economice și din numărul net al locurilor de muncă create în anumite state membre.
Detalii

Serviciu european de alerta privind initiativele legislative

03 ianuarie 2012

Începând cu data de 1 ianuarie, Comisia Europeană pune la dispoziția cetățenilor, întreprinderilor și organizațiilor neguvernamentale, o perioadă de timp de cel puțin 12 săptămâni pentru a formula observații cu privire la proiectele de noi politici și acte legislative. Comisia a introdus, de asemenea, un serviciu de alertă pentru inițiativele legislative în curs de pregătire.
Detalii

Prima pagina 1 2 Ultima pagina