RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Comisia autorizează Spania să prelungească restricțiile temporare impuse lucrătorilor români

21 decembrie 2012

Comisia Europeană a aprobat o cerere transmisă de autoritățile spaniole la 13 decembrie 2012 privind prelungirea restricționării temporare a accesului lucrătorilor români la piața forței de muncă din Spania până la 31 decembrie 2013.
Detalii

Noile norme de mediu privind combustibilii marini, în vigoare din 17 decembrie

17 decembrie 2012

Noile norme de mediu privind combustibilii marini, care intră în vigoare astăzi, vor reduce în mod substanțial poluarea aerului și impactul acesteia asupra sănătății umane. Poluanții atmosferici proveniți din transportul maritim sunt transportați pe distanțe lungi și, prin urmare, contribuie din ce în ce mai mult la apariția problemelor privind calitatea aerului în multe orașe europene.
Detalii

Herman Van Rompuy si José Manuel Durão Barroso, speech cu ocazia decernarii premiului Nobel pentru pace

10 decembrie 2012

Războiul este la fel de vechi ca Europa. Continentul nostru poartă rănile lăsate de lănci și săbii, de tunuri și arme, de tranșee și tancuri. Cu toate acestea, după ce două războaie catastrofale ne-au răvășit continentul și întreaga lume, o pace durabilă s-a așternut peste Europa.
Detalii