RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Agenda digitala: de la 1 iulie, adio prețuri piperate pentru serviciile de internet mobil

28 iunie 2012

De la 1 iulie 2012, utilizarea internetului mobil în timpul deplasărilor în alte țări membre ale UE pentru a consulta hărți, pentru a viziona filme și poze și pentru a accesa emailul sau rețelele de socializare va fi mult mai ieftină. Pentru prima dată, printr-un nou regulament al UE, se stabilește un plafon tarifar pentru roamingul de date (descărcarea de date de pe internet utilizând o conexiune mobilă).
Detalii

Orasul tau poate deveni Capitala europeana verde din 2015

15 iunie 2012

Comisia Europeană a lansat, la 15 iunie 2012, procesul de alegere a orașului câștigător al titlului de Capitală europeană verde din 2015. Premiul Capitala europeană verde recunoaște orașele care promovează cel mai bine un stil de viață urbană ecologic și care pot constitui exemple de urmat pentru alte orașe. Scopul acestui premiu anual este de a ajuta orașele europene să devină locuri mai atrăgătoare și mai sănătoase – „potrivite pentru viață”.


Detalii

Ziua mondiala a donatorului de sange – Toti donatorii de sange sunt eroi!

13 iunie 2012

În Ziua mondială a donatorului de sânge, în consens cu motto-ul acestui an „Toți donatorii de sânge sunt eroi”, Comisia Europeană subliniază importanța rezervelor sigure de sânge și îi încurajează pe toți cetățenii europeni să intre în rândurile donatorilor voluntari responsabili. Astăzi, peste 500 de milioane de cetățeni UE depind de sângele donat de mai puțin de 15 milioane de donatori. Nu este suficient pentru a satisface necesarul tuturor europenilor care depind de sânge pentru a supraviețui unei situații de urgență sau care trăiesc cu boli cronice care necesită transfuzii regulate.

Detalii

Noul portal pentru transparenta

07 iunie 2012

Pe 7 iunie a avut loc lansarea unui nou portal internet pentru transparență, grație căruia procesele decizionale ale Comisiei vor deveni mai deschise și mai accesibile cetățenilor, ca niciodată. Portalul servește drept fereastră către gama largă de instrumente dezvoltate în ultimii ani, pentru a facilita monitorizarea de către public și pentru a îmbunătăți capacitatea cetățenilor de a-și exercita drepturile.

Detalii