RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

EYE2016: evenimentul tinerilor europeni găzduit de Parlamentul European

24 mai 2016

Evenimentul Tinerilor Europeni (EYE) a avut loc la Strasbourg pe 20-21 mai 2016, fiind o oportunitate pentru ca 7.500 de tineri să-și facă vocea auzită. În timp ce Europa se confruntă cu crize de mai multe feluri, participanți cu vârste între 16 și 30 de ani au făcut schimb de idei despre viitorul Europei.
Găsiți detalii pe site-ul Parlamentului European AICI.
Detalii

Instantanee de la evenimentul expozițional organizat cu ocazia Zilei Europei la Cluj-Napoca

11 mai 2016

Ziua Europei a fost serbată la Cluj-Napoca pe 9 mai 2016, fiind marcată printr-un eveniment expozițional și de dezbatere pe teme europene de interes general, organizat în Parcul Central „Simion Bărnuţiu”. În ciuda vremii neprielnice, standurile au fost vizitate de copii, tineri, vârstnici, clujeni doritori sa afle noutăți sau să se informeze doar despre Uniunea Europeană și celebrarea Zilei Europei.
Detalii

Lansarea concursului „Energia Europei” pentru elevii din Regiunea Nord-Vest

10 mai 2016

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord a marcat Ziua Europei, serbată în fiecare an pe data de 9 mai, prin lansarea unui concurs foto destinat elevilor din clasele V-VIII din cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Vest.
Concursul „Energia Europei” va avea loc pe platforma socială Facebook, la adresa https://goo.gl/kh2FF9
Detalii

Concurs de fotografie "Europe in My Region"

05 mai 2016

Europe In My Region este o campanie de comunicare desfășurată în întreaga UE pentru a încuraja cetățenii să descopere și să afle mai multe despre proiectele finanțate de UE în apropierea lor. .
Anul acesta, una din inițiativele campaniei este concursul de fotografie care va implica publicul în partajarea imaginilor și a experiențelor prin intermediul rețelelor sociale.
Concursul se desfășoară în perioada 2 mai-28 august 2016.
Detalii

Ziua mondială a libertății presei

03 mai 2016

Astăzi, 3 mai 2016, se sărbătorește Ziua Mondială a Libertății Presei. Tema acestui an este "Access to Information and Fundamental Freedoms - This Is Your Right !" (http://www.un.org/en/events/pressfreedomday/)
Cu această ocazie, Federica Mogherini, - Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate -, a dat o declarație în care a reiterat faptul că "UE își reafirmă hotărârea de a promova și sprijini libertatea de opinie și de exprimare ca drepturi exercitate de toată lumea, pretutindeni, în baza principiilor egalității, nediscriminării și universalității - prin orice mijloace și independent de frontierele de stat."
Găsiți AICI declarația publicată pe site-ul Consiliului Uniunii Europene.
Detalii