RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Parlamentul European a votat acordul comercial cu Canada

16 februarie 2017

Pe 15 februarie 2017, Parlamentul European a votat acordul comercial cu Canada (CETA).
Acordul este conceput astfel încât să crească veniturile comerciale ale Europei cu 11,6 miliarde euro și pe cele ale Canadei cu 8,2 miliarde euro.


Găsiți AICI mai multe detalii pe site-ul Parlamentului European.

Previziunile economice de iarna 2017 ale CE

14 februarie 2017

Comisia Europeană a lansat ieri, 13 februarie 2017, "Previziunile economice de iarnă 2017" (Winter 2017 Economic Forecast), prezentate de Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vămi.
Detalii

Concursul "Juvenes Translatores" si-a desemnat câștigătorii pe anul 2016

03 februarie 2017

Meritele celor mai buni tineri traducători ai Uniunii Europene sunt recunoscute prin competiția "Juvenes Translatores", organizată de Comisia Europeană și ajunsă la a 10-a ediție. Centrul Europe Direct Transilvania de Nord a promovat acest concurs incă din luna septembrie a anului trecut (vedeți AICI).
Ca în fiecare an, 28 de tineri din cele 28 de state membre ale UE au fost declarați câștigători, din România fiind premiată o elevă din Ploiești. În anul anterior, competiția a fost câștigată de o elevă de clasa a XI-a din Cluj-Napoca.
Pentru mai multe detalii despre competiție, accesați AICI site-ul Comisiei Europene.