RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Urmăreşte live dialogul cu cetăţenii susţinut de Andrus Ansip şi Leonard Orban

28 aprilie 2017

Urmăreşte live dialogul cu cetăţenii susţinut de Andrus Ansip şi Leonard Orban la următorul link

12 ani de la semnarea Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană

25 aprilie 2017

Astăzi, 25 aprilie 2017, se împlinesc 12 ani de la semnarea de către România a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană. Ceremonia de semnare a tratatului s-a desfășurat pe 25 aprilie 2005 la Abația Neumünster din Luxemburg. Tratatul a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2007, ziua în care România și Bulgaria au devenit state membre ale Uniunii Europene.
Ministrul delegat pentru afaceri europene Ana Birchall a dat un comunicat de presă pe acest subiect, pe care îl puteți accesa AICI pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. În comunicat se precizează între altele responsabilitatea majoră pe care România o va avea în mai puțin de doi ani, cand va exercita pentru prima dată Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Concurs de proiecte finanțate de FSE pentru eliminarea lipsei de adăpost

06 aprilie 2017

Federația europeană a organizațiilor naționale de lucru cu persoanele fără adăpost (FEANTSA) este singura organizație europeană non-guvernamentală care se concentrează exclusiv pe lupta împotriva lipsei de adăpost pentru cetățeni. Scopul final al FEANTSA este de a pune capăt fenomenului persoanelor fără adăpost în Europa.
FEANTSA oferă anual un premiu pentru cele mai bune proiecte legate de eradicarea fenomenului persoanelor fără adapost, proiecte care să fi beneficiat de finanțare din Fondul Social European (FSE) . În 2017, proiectele eligibile trebuie să se fi implementat/lansat în ultimii 7 ani (începând cu anul 2010). Se vor premia proiecte finanțate de FSE cu caracter inovator, durabile, care au îmbunătățit viața oamenilor fără adăpost.
Pentru acest premiu, luna aceasta s-a deschis sesiunea de înregistrare pentru anul 2017, termenul limită fiind 30 iunie 2017.

Găsiți AICI detalii despre înregistrarea în competiția de proiecte FEANTSA Ending Homelessness Awards 2017 !