RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

La Parlamentul European au inceput negocierile legate de retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană

19 iunie 2017

După aproape un an de așteptare, Marea Britanie a demarat azi negocierile cu privire la retragerea din Uniunea Europeană, preconizată pentru anul 2019. Acordul de retragere care va fi încheiat va necesita aprobarea Parlamentului European pentru a intra în vigoare.
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și coordonatorul Brexit, Guy Verhofstadt, au subliniat necesitatea de a proteja și informa corect cetățenii UE, ca reacție la începerea negocierilor privind retragerea din Uniunea Europeană a Marii Britanii (Brexit).
Mai multe detalii pe acest subiect găsiți AICI, pe site-ul Parlamentului European.

De azi, roaming la tarife naționale în Uniunea Europeană

15 iunie 2017

Începând de azi, 15 iunie 2017, roamingul în interiorul Uniunii Europene (UE) și țărilor din Spațiul Economic European (SEE) se va derula la tarife naționale.
Autoritatea Națională pentru Administrarea și Reglementarea Comunicațiilor (ANCOM) a anunțat printr-un comunicat de presă că astfel se realizează trecerea completă la 'Roam like at home', sistemul de tarifare european menit să protejeze utilizatorii de grija facturii de roaming în țările UE, dar și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein (SEE).

Sursa: https://youtu.be/tfF8BEdiM-M

Proiect pilot al CE pentru tinerii voluntari interesați să susțină proiecte europene de cooperare inter-regională

08 iunie 2017

Comisia Europeană a lansat un proiect pilot, prin care tinerii voluntari se pot implica în proiectele de cooperare finanțate prin programul INTERREG EUROPE (găsiți detalii despre acest program AICI, pe site-ul MDRAPFE).
Inițiativa Interreg Volunteer Youth (IVY) se adresează tinerilor între 18 și 30 de ani, dornici să efectueze activități de voluntariat, să promoveze solidaritatea și cooperarea între regiunile din Europa. IVY se derulează pe perioada unui an, din martie 2017 până în februarie 2018.
Pentru înregistrare și detalii suplimentare, accesați AICI site-ul inițiativei.

Inițiativa WiFi4EU

07 iunie 2017

Săptămâna trecută, prin inițiativa WiFi4EU, instituțiile UE au ajuns la un acord care sprijină instalarea hotspoturilor Wi-Fi gratuite în spații publice, în comunitățile locale din UE.
Detalii