RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Întrebari şi răspunsuri


Puteţi găsi raspunsul la întrebarea dumneavoastră chiar înainte de a o adresa.
Pentru a asigura o transparenţă maximă a informaţiilor europene şi pentru a vă facilita găsirea unui răspuns la o întrebare similară cu a dumneavoastră, vă oferim această secţiune. Dacă nu sunteţi lămurit pe deplin, puteţi completa şi formularul Scrie-ne!.
Dacă doriţi să transmiteţi o opinie Comisiei Europene vă rugăm să completaţi formularul Spune-ţi opinia.

Clauza de non-răspundere:
Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord încearcă să vă pună la dispoziţie informaţiile solicitate sau să vă îndrume către o altă sursă. Cu toate acestea, informaţiile furnizate nu pot fi considerate obligatorii din punct de vedere juridic.

Declaraţie de confidenţialitate şi protecţia datelor cu caracter personal:
Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord oferă un serviciu de informare pentru persoane fizice şi juridice. Centrul furnizeaza răspunsuri directe, personalizate, la întrebări cu caracter general despre Uniunea Europeană şi recomandă surse suplimentare de informaţii şi consiliere. Datele dumneavoastră personale sunt colectate şi prelucrate doar în măsura în care sunt necesare pentru a răspunde întrebărilor adresate. În conformitate cu legislaţia în vigoare în materie de protecţie a datelor personale şi de procesare a acestora, în baza Regulamentului UE 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor).
Dacă este cazul, cererea dumneavoastră va fi transmisă unui funcţionar din cadrul instituţiilor Uniunii Europene sau al unui organism de la nivel local, naţional sau european care este în măsură să vă răspundă. Dacă întrebarea se referă la drepturile dumneavoastră în calitate de cetăţean al UE, aceasta ar putea fi transmisă unui alt serviciu al Comisiei Europene. Nu aveţi acces direct la datele stocate pe serverul nostru. Pentru a modifica sau şterge datele dumneavoastră personale sau pentru a afla care sunt datele pe care le deţinem, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail: europedirect@nord-vest.ro

Subiect

cumulare pensie cu salariu din proiect pe fonduri europene

 
Intrebare
Sunt profesor universitar pensionar, cu pensia mai mare decat salariul mediu brut pe economie. Daca lucrez pe proiecte europene in cadrul Universitatii, pot cumula pensia cu salariul cuvenit din proiect? Cu multumiri anticipate, prof.dr.ing.Viorel Munteanu 
Raspuns

Stimate dle prof.dr.ing.Viorel Munteanu

Va multumim ca ati apelat la Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord - primul punct de contact al Uniunii Europene la nivelul Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord) ! Centrul este gazduit de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest iar misiunea lui este de a oferi cetatenilor interesati, informatii europene de orice fel.
In ceea ce priveste intrebarea dvs., legea pensiilor permite continuarea activitatii, daca v-ati pensionat la limita normala de varsta, nu anticipat.  De asemenea, cuantumul pensiei dvs., nu impieteaza nicicum asupra salariului cuvenit din proiect. Deci raspunsul este da, puteti cumula pensia cu salariul cuvenit din proiect.
Pentru alte informatii puteti apela oricand la oficiul juridic al Casei Judetene de Pensii Cluj, Str.Cosbuc nr.2, 400375 Cluj-Napoca, Tel: 0264 431010, 0264 590862, Fax: 0264 450080, www.pensiicluj.ro , E-mail: office@pensiicluj.ro .

Speram ca aceste informatii sa va fi fost utile si va dorim mult succes in activitatea Dvs.!
echipa Europe Direct Transilvania de Nord
https://www.facebook.com/europedirect.cluj  
 
Nr. referinta
301 din 01.06.2020