RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Intrebari si raspunsuri

Puteti gasi raspunsul la intrebarea dumneavoastra chiar inainte de a o adresa. Pentru a asigura o transparenta maxima a informatiilor europene si pentru a va facilita gasirea unui raspuns la o intrebare similara cu a dumneavoastra, va oferim aceasta sectiune. Daca nu sunteti lamurit pe deplin, puteti completa si Formularul "Scrie-ne!". Daca doriti sa transmiteti o opinie Comisiei Europene puteti completa Formularul "Spune-ti parerea!" De asemenea, aici gasiti raspunsul la intrebarea pe care deja ati transmis-o Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord.

Clauza de non-răspundere:
Centrul regional Europe Direct încearcă să vă pună la dispoziţie informaţiile solicitate sau să vă îndrume către o altă sursă. Totuşi, informaţiile furnizate nu pot fi considerate obligatorii din punct de vedere juridic. 

Declaraţie de confidenţialitate şi protecţia datelor cu caracter personal:
Centrul regional Europe Direct ofera un serviciu de informare pentru persoane fizice şi juridice. Centrul furnizeaza răspunsuri directe, personalizate, la întrebări cu caracter general despre UE şi recomandă surse suplimentare de informaţii şi consiliere. Datele dumneavoastră personale sunt colectate şi prelucrate doar în măsura în care sunt necesare pentru a răspunde întrebărilor adresate. In conformitate cu legislaţia în vigoare în materie de protecţie a datelor personale şi de procesare a acestora, inclusiv Regulamentul (CE) nr. 45/2001, datele personale nu sunt comunicate unor părţi terţe. Dacă este cazul, cererea dumneavoastră va fi transmisă unui funcţionar din cadrul instituţiilor UE sau al unui organism de la nivel local, naţional sau european care este în măsură să vă răspundă. Dacă întrebarea se referă la drepturile dumneavoastră în calitate de cetăţean al UE, aceasta ar putea fi transmisă unui alt serviciu al Comisiei Europene. Nu aveţi acces direct la datele stocate pe serverul nostru. Pentru a modifica sau şterge datele dumneavoastră personale sau pentru a afla care sunt datele pe care le deţinem, scrieti-ne. Toate datele personale primite şi stocate sunt şterse după 5 ani.
Subiect

Accesarea de fonduri europene nerambursabile.

 
Intrebare
Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti/ajutati tinand cont ca am 35 de ani , care sunt programele/afacerile eligibile pentru accesarea de fonduri europene. Tin sa mentionez ca am un plan pentru o afacere pornind de la 0. Daca varsta reprezinta un impediment, exista posibilitatea de a ma asocia cu o persoana in varsta de 27 de ani pentru acesarea fondurilor? PS: Pentru deschiderea unei cafenele se pot cere fonduri europene? Astept feedback-ul d-vostra. Va multumesc anticipat pentru atentia acordata. 
Raspuns

Stimate domnule Ioan Hategan 

Va multumim ca ati apelat la Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord - primul punct de contact al Uniunii Europene la nivelul Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord) ! Centrul este gazduit de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest iar misiunea lui este de a oferi cetatenilor interesati, informatii europene de orice fel.
ADR Nord-Vest se ocupa - pentru Regiunea Transilvania de Nord respectiv judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj -, de Programul Operational Regional (POR) 2007-2013. La ora aceasta, toate fondurile alocate prin acest program pentru Transilvania de Nord, pentru perioada 2007-2013, au fost contractate - procentul de contractare fiind de 110%. Puteti vedea ce fel de proiecte au fost finantate, pe www.nord-vest.ro , harta proiectelor.

Daca doriti ca viitoarea dvs. investitie sa fie facuta in mediul rural, v-ati putea indrepta spre Programul National de Dezvoltare Rurala http://www.apdrp.ro/ .

De asemenea, puteti studia si fondurile oferite prin Agentia pentru implementarea proiectelor si programelor pentru IMM-uri, http://www.aippimm.ro/ .

Oricum, veti putea sa va indreptati atentia spre viitoarele programe de finantare, pentru 2014-2020. Pentru a fi la curent cu noutatile, puteti sa va abonati la newsletter si dati like paginilor noastre de facebook https://www.facebook.com/AgentiadeDezvoltareRegionalaNordVest  si https://www.facebook.com/europedirect.cluj  

Speram ca aceste informatii sa va fi fost utile si va dorim mult succes in initiativele Dvs.!
echipa Europe Direct Transilvania de Nord
https://www.facebook.com/europedirect.cluj

 
Nr. referinta
303 din 06.12.2019