RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Intrebari si raspunsuri

Puteti gasi raspunsul la intrebarea dumneavoastra chiar inainte de a o adresa. Pentru a asigura o transparenta maxima a informatiilor europene si pentru a va facilita gasirea unui raspuns la o intrebare similara cu a dumneavoastra, va oferim aceasta sectiune. Daca nu sunteti lamurit pe deplin, puteti completa si Formularul "Scrie-ne!". Daca doriti sa transmiteti o opinie Comisiei Europene puteti completa Formularul "Spune-ti parerea!" De asemenea, aici gasiti raspunsul la intrebarea pe care deja ati transmis-o Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord.

Clauza de non-răspundere:
Centrul regional Europe Direct încearcă să vă pună la dispoziţie informaţiile solicitate sau să vă îndrume către o altă sursă. Totuşi, informaţiile furnizate nu pot fi considerate obligatorii din punct de vedere juridic. 

Declaraţie de confidenţialitate şi protecţia datelor cu caracter personal:
Centrul regional Europe Direct ofera un serviciu de informare pentru persoane fizice şi juridice. Centrul furnizeaza răspunsuri directe, personalizate, la întrebări cu caracter general despre UE şi recomandă surse suplimentare de informaţii şi consiliere. Datele dumneavoastră personale sunt colectate şi prelucrate doar în măsura în care sunt necesare pentru a răspunde întrebărilor adresate. In conformitate cu legislaţia în vigoare în materie de protecţie a datelor personale şi de procesare a acestora, inclusiv Regulamentul (CE) nr. 45/2001, datele personale nu sunt comunicate unor părţi terţe. Dacă este cazul, cererea dumneavoastră va fi transmisă unui funcţionar din cadrul instituţiilor UE sau al unui organism de la nivel local, naţional sau european care este în măsură să vă răspundă. Dacă întrebarea se referă la drepturile dumneavoastră în calitate de cetăţean al UE, aceasta ar putea fi transmisă unui alt serviciu al Comisiei Europene. Nu aveţi acces direct la datele stocate pe serverul nostru. Pentru a modifica sau şterge datele dumneavoastră personale sau pentru a afla care sunt datele pe care le deţinem, scrieti-ne. Toate datele personale primite şi stocate sunt şterse după 5 ani.
Subiect

Cine ne-ar putea ajuta?

 
Intrebare
Familiei mele i s-a nationalizat case si pamanturi pe vremea comunismului. Cu ani in urma am incercat in instanta sa le recuperam. Dupa 13 ani de judecata am primit o casa , o parte din pamanturi iar pentru restul trebuia sa fim despagubiti. Dosarul de despagubire se afla inca la primaria de care apartinem, nu il putem finaliza deoarece politia a pus sechestru de 2 ani pe biroul secretarei care este cercetata penal. cum sse poate proceda mai departe? 
Raspuns

Stimata doamna Georgiana Bontas

Va multumim ca ati apelat la Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord - primul punct de contact al Comisiei Europene la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest (Transilvania de Nord). Centrul este gazduit de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest iar misiunea lui este de a oferi informatii europene de orice fel, cetatenilor interesati.
In ceea ce priveste problema Dvs., ne pare rau ca treceti printr-o astfel de situatie. Am cerut sfatul unui jurist si dansul ne-a raspuns ca o solutie ar fi sa adresati o solicitare Primariei pentru ca aceasta sa ceara Politiei sa restituie actele necesare din dosar sau sa elibereze copii dupa acestea. In acest fel ati putea inainta cu cazul dvs.

Va dorim numai bine.
Echipa Europe Direct Transilvania de Nord
https://www.facebook.com/europedirect.cluj

 
Nr. referinta
304 din 19.10.2019