RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Întrebari şi răspunsuri


Puteţi găsi raspunsul la întrebarea dumneavoastră chiar înainte de a o adresa.
Pentru a asigura o transparenţă maximă a informaţiilor europene şi pentru a vă facilita găsirea unui răspuns la o întrebare similară cu a dumneavoastră, vă oferim această secţiune. Dacă nu sunteţi lămurit pe deplin, puteţi completa şi formularul Scrie-ne!.
Dacă doriţi să transmiteţi o opinie Comisiei Europene vă rugăm să completaţi formularul Spune-ţi opinia.

Clauza de non-răspundere:
Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord încearcă să vă pună la dispoziţie informaţiile solicitate sau să vă îndrume către o altă sursă. Cu toate acestea, informaţiile furnizate nu pot fi considerate obligatorii din punct de vedere juridic.

Declaraţie de confidenţialitate şi protecţia datelor cu caracter personal:
Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord oferă un serviciu de informare pentru persoane fizice şi juridice. Centrul furnizeaza răspunsuri directe, personalizate, la întrebări cu caracter general despre Uniunea Europeană şi recomandă surse suplimentare de informaţii şi consiliere. Datele dumneavoastră personale sunt colectate şi prelucrate doar în măsura în care sunt necesare pentru a răspunde întrebărilor adresate. În conformitate cu legislaţia în vigoare în materie de protecţie a datelor personale şi de procesare a acestora, în baza Regulamentului UE 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor).
Dacă este cazul, cererea dumneavoastră va fi transmisă unui funcţionar din cadrul instituţiilor Uniunii Europene sau al unui organism de la nivel local, naţional sau european care este în măsură să vă răspundă. Dacă întrebarea se referă la drepturile dumneavoastră în calitate de cetăţean al UE, aceasta ar putea fi transmisă unui alt serviciu al Comisiei Europene. Nu aveţi acces direct la datele stocate pe serverul nostru. Pentru a modifica sau şterge datele dumneavoastră personale sau pentru a afla care sunt datele pe care le deţinem, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail: europedirect@nord-vest.ro

Subiect

emigrare

 
Intrebare
Buna ziua,
Ma numesc Luminita Orha si v-as ruga daca ati putea sa ma ajutati cu urmatoarele informatii. Voi emigra impreuna cu copiii mei in Munchen (o fata de 10 ani si un baiat de 7 ani) si as dori sa stiu daca cumva se poate invata si acolo limba germana. am incercat in tara sa invatam dar nu stim inca suficient pentru a ne descurca destul de bine. Sper ca cei 2 copii ai mei vor putea aprofunda limba si in cadrul scolilor unde vor studia.
va multumesc pentru ajutor. 
Raspuns

Stimata doamna Luminita Orha


Va multumim ca ati apelat la Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord - primul punct de contact al Comisiei Europene la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest (Transilvania de Nord). Centrul este gazduit de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest iar misiunea lui este de a oferi informatii europene de orice fel, cetatenilor interesati.
In ceea ce priveste intrebarea Dvs., va rugam sa studiati reglementarile europene in ceea ce privesc formalitatile de sedere pe teritoriul unui alt stat membru UE, chiar pe site-ul oficial al Uniunii Europene: http://europa.eu/youreurope/citizens/residence/index_ro.htm Acolo veti gasi foarte multe informatii utile in ceea ce priveste drepturile cetatenilor europeni.

Speram ca aceste informatii sa va fi fie utile si va dorim numai bine!
echipa Europe Direct Transilvania de Nord
https://www.facebook.com/europedirect.cluj  

 
Nr. referinta
305 din 01.06.2020