RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Intrebari si raspunsuri

Puteti gasi raspunsul la intrebarea dumneavoastra chiar inainte de a o adresa. Pentru a asigura o transparenta maxima a informatiilor europene si pentru a va facilita gasirea unui raspuns la o intrebare similara cu a dumneavoastra, va oferim aceasta sectiune. Daca nu sunteti lamurit pe deplin, puteti completa si Formularul "Scrie-ne!". Daca doriti sa transmiteti o opinie Comisiei Europene puteti completa Formularul "Spune-ti parerea!" De asemenea, aici gasiti raspunsul la intrebarea pe care deja ati transmis-o Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord.

Clauza de non-răspundere:
Centrul regional Europe Direct încearcă să vă pună la dispoziţie informaţiile solicitate sau să vă îndrume către o altă sursă. Totuşi, informaţiile furnizate nu pot fi considerate obligatorii din punct de vedere juridic. 

Declaraţie de confidenţialitate şi protecţia datelor cu caracter personal:
Centrul regional Europe Direct ofera un serviciu de informare pentru persoane fizice şi juridice. Centrul furnizeaza răspunsuri directe, personalizate, la întrebări cu caracter general despre UE şi recomandă surse suplimentare de informaţii şi consiliere. Datele dumneavoastră personale sunt colectate şi prelucrate doar în măsura în care sunt necesare pentru a răspunde întrebărilor adresate. In conformitate cu legislaţia în vigoare în materie de protecţie a datelor personale şi de procesare a acestora, inclusiv Regulamentul (CE) nr. 45/2001, datele personale nu sunt comunicate unor părţi terţe. Dacă este cazul, cererea dumneavoastră va fi transmisă unui funcţionar din cadrul instituţiilor UE sau al unui organism de la nivel local, naţional sau european care este în măsură să vă răspundă. Dacă întrebarea se referă la drepturile dumneavoastră în calitate de cetăţean al UE, aceasta ar putea fi transmisă unui alt serviciu al Comisiei Europene. Nu aveţi acces direct la datele stocate pe serverul nostru. Pentru a modifica sau şterge datele dumneavoastră personale sau pentru a afla care sunt datele pe care le deţinem, scrieti-ne. Toate datele personale primite şi stocate sunt şterse după 5 ani.
Subiect

fonduri europene pentru achizitie si cultivare terenuri agricole

 
Intrebare
Nu am nicio cunostinta concreta despre modalitatea de a obtine aceste fonduri si condtiile care trebuie indeplinite de o persoana pt a putea beneficia de o astfel de finantare:varsta persoanei, forma de proprietate asupra terenurilor(proprii sau arendate), este posibila asocierea intre mai multe persoane (ex :tata si fiu), beneficiarul fondurilor poate fi persoana fizica proprietara a terenurilor sau trebuie infiintat un SRL , AF sau II? Daca se depune un proiect ce trebuie sa contina acesta? Pe ce criterii aleg sa cultiv un anume tip de plante? Nu doresc sa apelez la firme de consultanta in domeniu, ma descurc cu documentele daca stiu de unde sa procur informatiile care stau la baza demersurilor. Multumesc. 
Raspuns
Stimata doamna Anca Crisan 

Va multumim ca ati apelat la Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord - primul punct de contact al Uniunii Europene la nivelul Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord) ! Centrul este gazduit de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest iar misiunea lui este de a oferi cetatenilor interesati, informatii europene de orice fel.
ADR Nord-Vest se ocupa - pentru Regiunea Transilvania de Nord respectiv judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj -, de doua programe de finantare: Programul Operational Regional (POR) 2007-2013 si Programul Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE). Pentru a vedea fondurile disponibile prin aceste programe in regiunea Transilvania de Nord va rog sa accesati www.nord-vest.ro.
Daca insa doriti ca viitoarea dvs. investitie sa fie facuta in mediul rural, trebuie sa va indreptati atentia spre Programul National de Dezvoltare Rurala http://www.apdrp.ro/ . Contactele din Cluj sunt:  Oficiul Judetean de Plati pt Dezvoltare Rurala si Pescuit Cluj, Bd. 21 Decembrie nr.47, Cluj-Napoca, Tel: +40264 439 430, 590 017, ojpdrp.cluj@sapard.ro . Acesta este un link pentru finantare de ferme de familie: http://www.madr.ro/ro/informari-dezvoltare-rurala/384-madr-sprijina-ferma-de-familie.html  
Puteti studia si fondurile oferite prin Agentia pentru implementarea proiectelor si programelor pentru IMM-uri, care are un oficiu teritorial la Cluj. Detalii gasiti aici http://www.aippimm.ro/otimmc/cluj-napoca/
Oricum, merita sa urmariti si viitoarele programe de finantare, cele pentru perioada 2014-2020. Pentru a fi la curent cu noutatile, puteti sa va abonati la newsletter si dati like paginilor noastre de facebook https://www.facebook.com/AgentiadeDezvoltareRegionalaNordVest   si https://www.facebook.com/europedirect.cluj

Speram ca aceste informatii sa va fi fost utile si va dorim mult succes in initiativele Dvs.!
echipa Europe Direct Transilvania de Nord
https://www.facebook.com/europedirect.cluj
 
Nr. referinta
307 din 19.10.2019