RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Intrebari si raspunsuri

Puteti gasi raspunsul la intrebarea dumneavoastra chiar inainte de a o adresa. Pentru a asigura o transparenta maxima a informatiilor europene si pentru a va facilita gasirea unui raspuns la o intrebare similara cu a dumneavoastra, va oferim aceasta sectiune. Daca nu sunteti lamurit pe deplin, puteti completa si Formularul "Scrie-ne!". Daca doriti sa transmiteti o opinie Comisiei Europene puteti completa Formularul "Spune-ti parerea!" De asemenea, aici gasiti raspunsul la intrebarea pe care deja ati transmis-o Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord.

Clauza de non-răspundere:
Centrul regional Europe Direct încearcă să vă pună la dispoziţie informaţiile solicitate sau să vă îndrume către o altă sursă. Totuşi, informaţiile furnizate nu pot fi considerate obligatorii din punct de vedere juridic. 

Declaraţie de confidenţialitate şi protecţia datelor cu caracter personal:
Centrul regional Europe Direct ofera un serviciu de informare pentru persoane fizice şi juridice. Centrul furnizeaza răspunsuri directe, personalizate, la întrebări cu caracter general despre UE şi recomandă surse suplimentare de informaţii şi consiliere. Datele dumneavoastră personale sunt colectate şi prelucrate doar în măsura în care sunt necesare pentru a răspunde întrebărilor adresate. In conformitate cu legislaţia în vigoare în materie de protecţie a datelor personale şi de procesare a acestora, inclusiv Regulamentul (CE) nr. 45/2001, datele personale nu sunt comunicate unor părţi terţe. Dacă este cazul, cererea dumneavoastră va fi transmisă unui funcţionar din cadrul instituţiilor UE sau al unui organism de la nivel local, naţional sau european care este în măsură să vă răspundă. Dacă întrebarea se referă la drepturile dumneavoastră în calitate de cetăţean al UE, aceasta ar putea fi transmisă unui alt serviciu al Comisiei Europene. Nu aveţi acces direct la datele stocate pe serverul nostru. Pentru a modifica sau şterge datele dumneavoastră personale sau pentru a afla care sunt datele pe care le deţinem, scrieti-ne. Toate datele personale primite şi stocate sunt şterse după 5 ani.
Subiect

Fonduri europene

 
Intrebare
Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine sa stiu daca pot achizitiona o livada de pomi fructiferi prin fonduri europene nerambursabile; vinde o cunostinta o livada de 12 h si as fi interesat sa o cumpar. Multumesc !!! 
Raspuns
Stimate domnule Claudiu Chircu

Va multumim ca ati apelat la Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord - primul punct de contact al Uniunii Europene la nivelul Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord) ! Centrul este gazduit de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest iar misiunea lui este de a oferi cetatenilor interesati, informatii europene de orice fel.
ADR Nord-Vest se ocupa - pentru Regiunea Transilvania de Nord respectiv judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj -, de urmatoarele doua programe de finantare: Programul Operational Regional (POR) 2007-2013 si Programul Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE). Pentru a vedea fondurile disponibile prin aceste programe in regiunea Transilvania de Nord va rog sa accesati www.nord-vest.ro .
Daca insa doriti ca viitoarea dvs. investitie sa fie facuta in mediul rural, trebuie sa va indreptati atentia spre Programul National de Dezvoltare Rurala www.apdrp.ro . Contactele din Cluj sunt: Oficiul Judetean de Plati pt Dezvoltare Rurala si Pescuit Cluj, Bd. 21 Decembrie nr.47, Cluj-Napoca, Tel: +40264 439 430, 590 017, ojpdrp.cluj@sapard.ro . Daca ii apelati ei va vor explica daca puteti sa achizitionati livada in calitate de persoana fizica si ce trebuie sa faceti.
Oricum, merita sa urmariti si viitoarele programe de finantare, cele pentru perioada 2014-2020. Pentru a fi la curent cu noutatile, puteti sa va abonati la newsletter-ul nostru de pe www.nord-vest.ro  si dati like paginilor noastre de facebook https://www.facebook.com/AgentiadeDezvoltareRegionalaNordVest  si https://www.facebook.com/europedirect.cluj

Speram ca aceste informatii sa va fi fost utile si va dorim mult succes in initiativele Dvs.!
echipa Europe Direct Transilvania de Nord 
Nr. referinta
309 din 19.10.2019